Maak kennis met acht visionairs en hun innovatieve oplossingen om delta’s in de 21ste eeuw leefbaar en bewoonbaar te houden. 15 mei aanstaande organiseert VPdelta een event voor (pre) startups in de water en klimaat sector genaamd ‘Challenging Blue Monday’.

Klimaatverandering; opgaves zijn groot, maatregelen zijn nodig. Nederland barst van het ondernemende en frisse talent om hier concreet mee om te gaan. VPDelta laat je op maandag 15 mei graag kennismaken met acht visionairs en hun innovatieve oplossingen om delta’s in de 21ste eeuw leefbaar en bewoonbaar te houden.

Overwin uw maandagochtend blues en begin de week in incubator YES!Delft met een programma vol ondernemerschap en oplossingen voor water- en klimaatuitdagingen tijdens ‘Challenging Blue Monday’. Wordt geïnspireerd door de acht energieke innovators die middels een pitch hun visie en oplossing met u delen. Een jury bepaalt welke (pre) startup een podiumticket wint voor de landelijke finale ‘Making Waves’ welke op 7 september 2017 op de Afsluitdijk plaatsvindt.

Minister Schultz van Haegen en Prins Constantijn aanwezig
U verkeert 15 mei hoe dan ook in goed gezelschap met minister Schultz van Haegen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, speciaal gezant Prins Constantijn van StartupDelta en TU Delft Rector Magnificus Karel Luyben. Voorafgaand aan de pitches beloven zij een mooie aftrap te geven aan het event. Ontmoet op het ‘Innovatie Plein’ vele ondernemers, experts uit de watersector en overheden zoals RVO en Rijkswaterstaat. De ochtend wordt afgesloten met een lunch in de proeftuin van Flood Proof Holland, waar diverse startups hun innovaties demonstreren. Hier maakt minister Schultz bekend welke innovator het podiumticket wint voor ‘Making Waves’.

De ochtend start met een ‘Innovatie Plein’, waar ondernemers de gelegenheid krijgen om in gesprek te gaan met standhouders zoals RVO, NWP en Rijkswaterstaat. Vervolgens is het woord aan de Rector Magnificus, Prins Constantijn en Minister Schultz, waarna de acht innovators hun visie en oplossing met het publiek. Een jury bepaalt welke (pre) startup een podiumticket wint voor de landelijke finale ‘Making Waves’ op 7 september 2017 op de Afsluitdijk. De ochtend wordt afgesloten met een lunch in de proeftuin Flood Proof Holland waar innovaties worden gepresenteerd en tenslotte de glorieuze winnaars bekend worden gemaakt.

Praktische informatie
Datum: 15 mei 2017, 9.00 uur – 13.00 uur
Locaties: YES!Delft en Flood Proof Holland (Er worden pendelbussen ingezet)

Wilt u hier graag bij zijn? Meldt u dan aan door het aanmeldformulier in te vullen.

Het VPdelta team ziet u graag op 15 mei!

Meer over VPdelta en ‘Challenging Blue Monday’
Nederland en water voeren al een eeuwenoud gevecht, maar klimaatverandering gaat verder dan ons kleine kikkerlandje. Het is van groot belang dat we nu nadenken over de aanstaande water- en klimaatuitdagingen en onze kennis en kunde toepassen en delen met de rest van de wereld. Om innovaties van de Nederlandse water- en technologiesector beter zichtbaar te maken en sneller op de markt te brengen, werken onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheden en ondernemers in de regio Zuid-Holland sinds 2012 samen in het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water, kortweg VPdelta. Het programma bevindt zich in de tweede fase (2016 -2019).

Op verzoek van minister Schultz van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Min I&M) organiseert VPdelta dit evenement rondom water & klimaat en oplossingen van (pre) startups.